понеділок, 11 листопада 2019 р.

11 - 15 листопада Тиждень толерантності

ТИЖДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІ

Щорічно в багатьох країнах світу 16 листопада відзначається соціальне свято, присвячене повазі та терпимості. Головним пріоритетом цього свята є привернення загальної уваги до найважливішої проблеми, що стала в сучасному суспільстві однією із найбільш значущих і актуальних.
День толерантності
Міжнародний День толерантності в 2019 році за традицією буде відзначатися як в Україні, так і за кордоном 16 листопада. Поява свята за ініціативи ООН дозволяє не тільки привернути увагу до загальної проблеми, але і знайти оптимальні шляхи рішення різних питань, пов’язаних з терпимістю. Офіційно воно було затверджено у 1995 році в «Декларації принципів терпимості» на XXVIII Генеральної конференції ЮНЕСКО. Однією з головних цілей та завдань свята є збереження і підтримка рівних можливостей та індивідуальності кожного жителя нашої планети.
В даний час День толерантності відзначається в усіх країнах-членах ЮНЕСКО, а його дата є постійною і незмінною з 1995 року. Крім Декларації принципів терпимості, всі країни-учасники підтримали програму дій і напрями основних заходів. Основними тезами цього свята були виділені: поліпшення умов життя, повага прав, свобод і терпимості між народами.


Толерантність — необхідна норма цивілізованих відносин між народами, що населяють Землю, націями і всіма релігіями. Толерантність характеризується повною впевненістю власних позицій. По відношенню до інших вона позначає особисту відкритість, повагу і правильне сприйняття інших культур і особливостей самовираження. Відповідно до Декларації принципів, це поняття не означає ні поступки, поблажливість. Це — прояв поваги, а також правильного розуміння того, що всі люди мають різну природу і відрізняються один від одного. Тільки терпиме ставлення може забезпечити мирне співіснування змішаних спільнот.

Немає коментарів:

Дописати коментар