понеділок, 16 січня 2023 р.

Здоровий спосіб життя

 Здоровий спосіб життя - це важливо!

3.jpg

Здоров’я – основна складова успішного майбутнього. Здоров’я  закладається при народженні дитини та укріплюється протягом усього життя. Здоровий організм у тієї людини, яка веде здоровий спосіб життя.

Здоровий спосіб життя – це система поведінки людей, яка направлена на постійне фізичне вдосконалення, культуру харчування і взаємних стосунків, повноцінного сімейного життя, високу творчу активність, високоморальне відношення до навколишнього середовища, людей і самих себе.

inf_IMMUNITET12_1600x1200_rgb_72dpi.png

Правила здорового способу життя:

  • Відмовитися від шкідливих звичок (алкоголю, паління, наркотиків). Залежність від хімічних речовин руйнує здоров'я, погіршує природні навички подолання стресу. 

  • Дотримуватися правил особистої і суспільної гігієни; прагнути до чистоти та охайності.

  • Навчитися правильно та ефективно поєднувати працю та відпочинок.

  • Навчитися раціонально харчуватися, виходячи з умов нашого життя.

  • З повагою та любов’ю відноситись до засобів фізичної культури – правильне регулювання необхідного обсягу фізичного навантаження. За можливістю намагайтесь займатися спортом, робити фізичні вправи. Сидячий спосіб життя у майбутньому принесе купу проблем. 


Правильне харчування —основа здорового способу життя. Воно сприяє зниженню  захворюваності, поліпшенню психологічного стану. 

загружено.jpg

Що ми п’ємо?  Газовані напої:

Кока-кола з успіхом замінює побутову хімію.

Дистриб’ютори кока-коли вже 20 років використовують її  для очистки моторів своїх вантажівок.

Щоб зменшити  шкоду від  будь-якого газованого напою необхідно дотримуватися  простих правил:

Пийте його охолодженим. Руйнування емалі зубів залежить  від температури напою. Пийте через соломинку, щоб запобігти контакту з банкою.

Обмежтесь однією склянкою 1-2 рази на тиждень. Не варто зловживати, краще оберить сік чи компот. 

Що ми їмо?

Смакові якості чипсів та сухариків досягаються шляхом додавання до них ароматизаторів (хоча їх  називають спеціями ), тому існує велика кількість різноманітних сухариків та чипсів.

Існують чипси та сухарики з натуральним смаком, але за статистикою діти вживають чипси та сухарики  з наповнювачами: сиром, ікрою, сметаною.  Чи варто казати, що ніякої ікри, сиру та сметани там не має, їм смак та аромат додали за допомогою ароматизаторів. Теж саме можна сказати й про сухарики. Таким чином, варто обмежити споживання "снеків": надмірне їх споживання може нанести шкоду травній системі організму, викликати проблеми зі шкірою, порушити обмін речовин у організмі.

Як уникнути застуди та зміцнити імунітет взимку?

1.Не забувайте мити руки та не торкайтеся брудними руками обличчя.

2. Провітрюйте кімнату. 

3. Користуйтеся маскою, якщо перебуваєте у місцях великого скупчення людей.

4. Вживайте їжу, багату на витамин С. 


Немає коментарів:

Дописати коментар