пʼятницю, 7 вересня 2018 р.

Всесвітній день запобігання самогубствам

     Щорічно 10 вересня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), за підтримки Міжнародної асоціації по запобіганню самогубствам (International Association for Suicide Prevention), проводить Всесвітній день запобігання самогубствам (World Suicide Prevention Day) з метою зміцнення прихильності і заохочення діяльності щодо запобігання самогубств у всьому світі. 
     Сучасні ритми життя і роботи, а також, мабуть, багато суб'єктивних факторів призводять до того, що в певний момент людина зважується на злочин — злочин проти свого життя. За статистикою, в середньому, половина випадків насильницької смерті у світі припадає на самогубства. 
     За даними ВООЗ, загальна кількість смертей від суїциду зараз наближається до мільйона на рік. Тенденції такі, що до 2020 року число самогубств, по всій видимості, зросте в півтора рази. 
     Суїцид — це глобальна і трагічна проблема для світової охорони здоров'я. За статистикою, в результаті самогубств у світі помирає стільки ж людей, скільки в результаті воєн і насильницьких убивств, разом узятих. 
     За поширеністю випадків суїциду лідирують розвинуті країни. Першість належить країнам Східної Європи. У Японії щорічно кінчають життя самогубством приблизно 30 тисяч чоловік. Найменші ж показники — в Латинській Америці та ісламських країнах. За Африці статистичні дані практично відсутні. 
    Тому Міжнародна асоціація запобігання самогубствам у співпраці з ВООЗ закликають громадськість і владу проводити в цей день заходи та акції щодо зміцнення почуття відповідальності за порятунок життя людей, які можуть бути втрачені в результаті суїциду. 
     

Немає коментарів:

Дописати коментар