середу, 20 січня 2021 р.

Рекомендації для педагогів: "Як утримати увагу дітей під час онлайн-занять"

Локдауни та карантинні обмеження вже перетворили формат онлайн-навчання на норму. От тільки як бути певним, що дитина не увімкнула месенджер на фоні й дійсно слухає урок? Ці поради допоможуть утримати увагу дітей під час онлайн-занять:
▪️На першому уроці виділіть достатньо часу для пояснення, як користуватись обраною платформою. Завдяки цьому учні рідше відволікатимуться на вирішення технічних проблем в майбутньому.
▪️Починайте урок нестандартно. Це може бути ребус, в якому зашифрована тема заняття, прохання поділитись настроєм з класом, перегляд короткого відео тощо. Це допоможе дітям відірватися від попередніх занять, а у довгостроковій перспективі – менше запізнюватись на урок.
▪️Анонсуйте не лише тему уроку, а і його структуру та цілі: наприклад, спочатку буде тест, потім пояснення матеріалу, далі дві практичні вправи та робота в групах.
▪️Додайте фізичні розминки. Це може бути гімнастика для очей, дихальні вправи або гра “Саймон каже” (учень або вчитель говорить “Саймон каже: присісти” і всі присідають).
▪️Давайте учням можливість висловитись: поділитись особистими враженнями та думками на тему уроку, працювати у групах та презентувати результат тощо.
▪️Додайте інтерактиву: онлайн-вікторини, навчальні ігри, перегляд відео із подальшим виконанням завдання по ньому.
▪️Привернути увагу допоможуть й періодичні прохання написати відповідь на запитання у чат.
( Джерело: Viber-спільнота "Школа-інфо")
На изображении может находиться: текст «Institute of Cognitive Modeling як утримати увагу детей пịд час онлайн-занять школа_нфо»

Немає коментарів:

Дописати коментар