четвер, 21 січня 2021 р.

День обіймів

 За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей.

🤗🤗🤗
Свято з'явилося в 70-х роках XX століття, сформувавшись в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи невідомі.
Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного без жодного інтимного натяку. За своєрідним «повір'ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом. ☀️
Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону – окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей.
Бажаємо якнайбільше обіймашок і щастя кожному і кожній на планеті Земля та навіть за її межами.

7 причин, чому корисно обійматися:
  • Обійми знижують нервозність

Вченими доведено, що обійми стимулюють центральну нервову систему, знижуючи тривожність і знімаючи напругу. А ще є універсальним сигналом підтримки. Коли ми самі або люди поруч відчувають стрес, переживання, біль – саме обійми можуть покращити стан.

  • Допоможуть побороти страх

Дослідження свідчать, що обійми допомагають впоратися зі страхом. Обійми допомагають заспокоїтися і позбавитися від екзистенціальних страхів. Тож, обійми викликають відчуття довіри та безпеки. Вони допомагають поводитись більш впевнено та відкрито.

  • Виробляють "гормон любові"

Обійми збільшують вироблення окситоцину, який вважають "гормоном любові". Це, своєю чергою, позитивно позначається на загальному стані здоров'я і психоемоційному стані людини. Саме окситоцин допомагає позбутись відчуття самотності та гніву.

  • Нейтралізують дію кортизолу

Навіть короткочасні обійми допомагають в боротьбі зі стресом. Під час обіймів в організмі виробляються гормони дофамін і серотонін, які нейтралізують "гормон стресу" — кортизол.

  • Розслаблюють м'язи

Коли ми обіймаємося, у наших м'язах зменшується напруга. Обійми навіть можуть зменшити біль. Та загалом – хто був би проти розслаблення? Це свого роду медитація – під час обіймів ми насолоджуємось моментом.

  • Обійми покращують самооцінку

Коли вас обіймають, ви знаєте, що вас цінують і люблять. Тактильні відчуття та відчуття значущості пов'язані, адже це заклалось у нашій свідомості ще в дитинстві, коли саме дотики були одними з найважливіших засобів спілкування з навколишнім світом.

  • Обійми — це інвестиція у стосунки

Саме обійми допоможуть закріпити довіру між людьми, спонукають до емпатії та розуміння. Обіймайтесь, робіть це кожного разу, коли є нагода, адже обійми дарують радість та відчуття турботи та любові!


З Днем обіймів щиро вітаю і бажаю від щирого серця райдужних і теплих зустрічей з хорошими друзями і дорогими близькими, бажаю світлих почуттів і добрих емоцій, бажаю міцних і щирих обіймів, бажаю щасливих посмішок і щастя душі.




Немає коментарів:

Дописати коментар