середу, 14 квітня 2021 р.

Тиждень психології. День самопізнання

Не зважаючи ні на що, "Тиждень психології" продовжується. Сьогодні - День самопізнання. 

Самопізнання — пізнання самого себе, своїх життєвих цінностей,пізнання своїх індивідуальних особливостей, рис свого характеру, свого відношення до інших людей. Для багатьох людей ця фраза не становить таємниці, і вони розуміють її буквально як наказ, що потрібно пізнати себе. Якщо ж попросити когось охарактеризувати самого себе («Що ти знаєш просамого себе?»), то, на подив запитувача, відповідь буде дуже скупою і гранично узагальненою, наприклад: «Я розумний, добрий, справедливий, вмію будувати стосунки з іншими людьми».

Приблизно так про себе відповідає маленька дитина: «Я хороша», «Я велика», повторюючи те, що їй кажуть батьки. Багато людей не можуть відповісти на це запитання, деякі люди можуть дати розгорнуту характеристику, а деякі навіть попросять запитати у своїх друзів, тому що вони краще знають якими вони є.


Ми пропонуємо невеличку добірку тестів для самодіагностики, для того, щоб ви змогли краще пізнати особливості свого характеру:

Рівень емоційного вигорання 

Тест на визначення свого психотипу

Визначення рівня комунікативності 

Експрес-діагностика рівня самооцінки

Визначення рівня щастя 

Професійні схильності

Визначення рівня емоційного інтелекту

Які ви батьки? 

Психогеометричний тест особистості

Визначення рівня стресостійкості та соціальної адаптації 

Тест для вчителів "Чи люблять Вас діти?"

 Який ви лідер?

креативність та творчий потенціал вчителя 

Наголошуємо, що на основі результатів тестів самодіагностики не можна ставити собі діагноз. Їх можна брати до уваги лише як частину, певний орієнтир дослідження.

Немає коментарів:

Дописати коментар