четвер, 19 березня 2020 р.

Психопрофілактика

СЕКСУАЛЬНА ОСВІТА

Правила безпеки для дівчат


💥 Кокетуючи й фліртуючи з юнаком, з яким дівчина перебуває наодинці, важливо не переходити межу дозволеного, після чого може виникнути загроза особистій безпеці.
💥Якщо юнак недостатньо знайомий, то його небезпечно запрошувати до себе в будинок, не можна погоджуватися йти до нього або сідати в машину, як би пристойно він не поводився на вечірці, танцях або у веселій компанії.
💥Не можна "голосувати" на вулиці (особливо в темний час доби) і користуватися послугами незнайомих водіїв.
💥Повертаючись додому, не варто зрізати дорогу, щоб пройти через через пустирі або завулки; треба уникати неосвітлених і безлюдних місць, підземних переходів.
💥Якщо дывчина точно встановила, що її переслідують, потрібно спробувати знайти безпечне, освітлене, людне місце й визначити, чи зуміє вона до нього дістатися; заодно треба перевірити, чи не заважає одяг пересуванню і чи не варто кинути речі, які можуть перешкодити бігти.
💥Вдавшися до втечі, треба діяти не вагаючись, кликати на допомогу, намагатися привернути до себе увагу, галасувати.
💥Якщо дівчина помітила, що за нею повільно рухається автомашина,їй треба повернути, їй треба повернути у зворотний бік проти руху або перейти вулицю. Перевірити підозри можна, зайшовши в людне місце, приєднавшись до інших людей, які йдуть у тому ж самому напрямку. Обачність завжди себе виправдовує.
💥Повертаючись пізно, дівчина обов'язково повинна зателефонувати кому-небудь, щоб її зустріли; при цьому їй треба заздалегідь домовитися з домашніми, яким маршрутом вона буде йти. У крайньому випадку вона повинна попросити знайомих, щоб її провели.
💥Якщо дівчина збирається ввечері вийти на вулицю, їй краще надягти спортивний одяг і взуття: високі підбори підкреслюють красу, але знижують безпеку.
💥Довге волосся безпечніше зачісувати нагору, оскільки волосся, що вільно звисає, злочинцю легко схопити й намотати на руку.
💥Пересуваючись темною або погано освітленою вулицею, краще йти посередині, намагаючись вибирати маршрути через освітлені вулиці повз магазини, пости поліції й інші об'єкти, що працюють допізна.
💥Продумайте заздалегідь можливі засоби захисту дорогою. Ними можуть бути парасолька, балончик з аерозолем, металевий гребінець, масажна щітка, авторучка. Жменя піска допоможе "засліпити" супротивника й надасть можливість перехопити ініціативу, утекти або завдати удару.
💥Дівчина повинна знати, що коли її честь, достоїнство й здоров'я піддаються серйозній небезпеці, вона має право захищатися всім, чим може, тому що закон на її стороні. У разі загрози життю й здоров'ю закон гарантує потерпілому виправдання, навіть якщо нападник буде поранений або загине. Разом з тим необхідна оборона має бути порівняною зі ступнем небезпеки, що загрожує потерпілому.

Немає коментарів:

Дописати коментар